En epok dör.

Ska man kalla det epok, era eller vad ska man kalla det?

I alla fall, en apparat i den trjedje generationen har nu lämnat jordelivet.
Den började flimmra, spraka och lukta schvene (översättning:bränt) och blev svart. 
Vår TV har dött. Vi visste att denna dag skulle komma, men den kom snabbare än vad
vi hade tänkt oss.
Knall och fall, skulle man kunna säga.

Den TV har varit med länge, den är från -91 men min morfar och mormor har haft den, sen
mina föräldrar.. och nu jag och T.

Oj, vad jag blev nostalgiskt nu kände jag, och de är ju bara en TV! =)

Aja,..kort och gott, vi fick i våran planering klämma in ett besök på TVaffärren.. och de fick bli idag.
Ska bli spännande och se va de blir..

Återkommer när vi har installerat den..

Nu måte jag äta och ila till jobbet!

Ciao!

Han var Kung-Kung-Kung på Liseberg!

                                   

Igår spelade Magnus Uggla på Liseberg.. vi åkte dit för att titta, för skoj skull!

De var det också.. när man stod där och lyssnade, dansade lite så upptäckte jag runtomkring mig att alla stod och sjöng nonstop hans låtar.. ord för ord. Upptäckte mig själv också att jag kunde en hel del av hans låtar! De är roliga och fyndiga texter och Ugglas låtar är kopplande till ett ord.. FEST! 

Så de var en riktig festlig folkfest! 
Positiva var att han nya band.. som han letade upp i en "dokumentär" på TV var ritkigt bra!
De enda Negativa var att konserten var kort.. bara 1, 15 timme lång!

men aja.. de var kul så länge det varade! 

Ciao!

(Bild: www.gp.se)

Back in Buisness!

Oj.. de var verkligen länge sedan jag skrev och publicerade någonting här sist!
Vet som inte vad jag ska säga.. annat den att jag släppte bloggen, gick in i en
radioskugga, försvann totalt!
Jag har varit in och kollat lite och så.. men inte gjort så mycket mer!
Det har varit fullt ös, finns mycket att säga! I vilken ände ska jag börja??

Jag tror att jag börjar där de senaste tog vid. Att jag hade äntligen köpt en röd klänning, istället för en svart!=)
Då hade inte sommaren ens börjat och jag var redo att ta sommaren och beachen med storm!
Kort efter det inlägget, fick jag en välförtjänad semester! 3 veckor uppe i mitt kära norrland.. jag och sambosen kunde knappt bärga oss!
Vi packade den blåa pärlan och susade genom Sverige, Det som slog mig då var att...jag bor i ett underbart fint land! Stora gröna ängar, vackra kyrkor, fint mörkblått vatten! Jag som många andra tar Sverige för givet och reflekterar inte över hur oerhört bra vi har det och att vi har en vacker natur!
Att vi hela tiden strävar efter att komma bort från Sverige, att sola och bada i piña colada i ett stekhett kreta. Charta oss hit, charta oss dit.

Oj, va djup jag blev nu helt plötsligt! men ibland skadar det inte med lite eftertanke!

Semestern var underbar, inte för att vädret var det bästa, utan det var att jag hade semester.. min semester!
Midsommaren firades i sambosen morföräldrarsstuga.. underbart stillsamt, bra start på semestern! Grill, skratt och gott sällskap! Sen fortsatte vi vidare till mina föräldrar för lite stökande men samtidigt avkopplande.

Sen komme de jag väntat på så länge, festivalen.. det var 2 år sen sist. Dock måste jag säga att det var roligast på förfesterna.. ute vet jag inte om jag uppskattade de lika mycket som förrut! Jag känner mig stundals väldigt gammal, trots min unga ålder! Jag har växt ifrån det där lite, samma eoforiska känsla infanns inte. Jag antar att jag hade lite för stora förhoppningar och visioner om hur de skulle vara.. kanske jag ska undvika det nästa gång och ta de som de kommer?!

Sen jag minns jag inte allt i detalj vad som hände resten av semestern.. jag och T var överallt och ingenstans! Försökte träffa den och den och göra det och det! Har konstaterat att om det var möjligt med kunna celldela sig själv så att Emma 1 kunde vara med den. Emma 2 skulle kunna koppla av själv. Emma 3 skulle vilja vara med familjen mer. Så vore jag väldigt intresserad!=) inget är enkelt.. vi styrs av de val vi gör men även andras!

De som också slog mig under semestern var att vissa saker har förändrats, både till det bättre och de sämre!
Som min gode vän Malin  uttryckte det.. så har man hamnat i en form av komplicerad vårdnadstvist! Där vi är barnen och De är föräldrarna.. vem ska vara med vem och när, var och hur? så att de inte stör den andre?! Hur kommer de att tolkas om jag gör så eller Så? Barnet älskar sina föräldrar, men vad ska de göra när föräldrarna inte älskar varandra?! Jag tror och hoppas att de ska bli bättre!

Dock hade semestern sina stora ljusglimtar också! Jag och sambosen fick mycket värdefull tid tillsammans, bort från den gråa vardagen och en underbar finlandskryssning på Årsdagen! Tack för att du finns!
Jag upptäcker för varje gång som jag träffar en viss stumpa..så blir jag mer och mer kär i henne! Den lilltjejen som anlände till våra hjärtan för nästan 3 månader sen.. Lilla E! Nu längtar bara tills nästa lilltjej eller kille som ska anlända till våra hjärtan.. om snart exakt för 2 månader för att vara exakt!=) Lyckan är att få vara moster!

När jag återvände till Götet kändes de tungt.. alltid tungt att komma tillbaka till jobbet efter semestern! men man får blicka framåt och nu i helgen som var, åkte jag upp igen till Norr och fick se lilla E döpas.. Jag är inte så särskilt kyrklig av mig, men dop är oerhört vackert och fin cermoni! En hyllning till ett nytt liv!

Här i lägenheten är det mörkt, utanför smattrar regnet, kraftiga vindar och gråa moln.. de känns som september eller oktober! Hösten har sina höjdpunkter också.. hockeyn kommer igång igen, alltid lika roligt! Sen har vi bestämt oss för att göra lite nya investeringar till boendet och förhoppningsvis *peppar peppar* ska hyresvärden göra om vårat kök! *HOPPAS*

Oj.. så här långt har det aldrig blivit förut, har du kommit dig hit så grattis!=) Att du orkade stå ut med mina filosoferingar och funderingar!

Ska nog göra ett litet bildkollage som illusterar min/vår sommar 2008.. fast den är ju inte ritkigt slut än!

Hoppas jag!

På återseende.. snart!

Kram Emma


RSS 2.0